Pojednávanie vo veci únosu dôchodcu z Kežmarku odročili na 13. februára

09.01.2012 Prešov

Prešov 9. januára (TASR) – Hlavné pojednávanie s obžalovanými Jánom F. a Marekom M., ktorí pred senátom Okresného súdu v Prešove čelia obžalobe z únoscu dôchodcu z Kežmarku, dnes odročili na 13. februára. Hovorca prešovských súdov Michal Drimák pre TASR uviedol, že dôvodom bola práceneschopnosť obžalovaného Mareka M.

Pre zdravotný stav obžalovaného bolo toto pojednávanie odročené už niekoľkokrát. Oznámenia, ktoré boli doručené senátu, hovoria o tom, že práceneschopnosť súvisí s operačným zákrokom, ktorému sa obžalovaný podrobil.

\"Predseda senátu počká na rozhodnutie lekárskej komisie, ktorá má 26. januára posúdiť prípadnú ďalšiu práceneschopnosť obžalovaného,\" povedal Drimák.

Proces s dvojicou obžalovaných sa začal na jeseň v roku 2010, poškodený dôchodca Eugen Mudrák sa ho však nedožil, zomrel niekoľko týždňov predtým.

Mužov prokuratúra obžalovala z trestných činov vydieračského únosu a podvodu. Starca mali začiatkom septembra 2009 vylákať z domu pod zámienkou, že má ísť do zariadenia, kde je umiestnená jeho postihnutá dcéra. Jeden z mužov dal v aute dôchodcovi vypiť nápoj s omamnou látkou.

Potom údajne starčeka držali v jednom z bytov, kde ho nútili, aby podpísal zmluvu na predaj svojho rodinného domu za výrazne nižšiu cenu, ako bola jeho skutočná hodnota. Okrem toho mu vraj z účtu neoprávnene vybrali peniaze.

Jeden z obžalovaných sa pokúsil na druhý deň od susedy poškodeného získať kľúče od spomínaného domu. Tej to však bolo podozrivé a informovala políciu, ktorá neskôr mužov zatkla.
 

Vyberte región